حجت الاسلام والمسلمین دکتر شهریاری سخنران پیش از خطبه نماز عبادی سیاسی جمعه تهران
|
حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی سیاسی جمعه (۵ بهمن ۱۳۹۷) تهران به تبیین فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی پرداخت و گفت: یک نمونه از فرصتهای فضای مجازی راهاندازی سامانه ثنا و ابلاغ الکترونیک بود که از این طریق توانستهایم اوراق قضایی را به صورت کاملاً محرمانه و با حفظ حریم شخصی به افراد برسانیم؛ این در حالی است که اوراق قضایی به صورت دستی برای افراد ارسال می شد و آسیبهای مختلفی را در پی داشت.
وی ادامه داد: با راهاندازی ابلاغ الکترونیک موفق شدیم بالغ بر ۸۰ درصد ابلاغها را از طریق سامانه ثنا برای مردم ارسال کنیم؛ همچنین این روند سبب می شود تا رسیدگی به پروندهها به زودی انجام شود. |
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با اشاره به تهدیدهای فضای مجازی ابراز کرد: امروز همه ما اعم از مسؤولان و مردم باید وظایف خود در برابر فضای مجازی را به خوبی بشناسیم و به یکایک آنها عمل کنیم.
معاون رییس قوه قضاییه با بیان اینکه هیچکدام از دلسوزان نظام قائل به بسته شدن فضای مجازی نیستند، خاطرنشان کرد: برخی از مسؤولان خواهان آزادی مطلق فضای مجازی بوده و برخی دیگر نیز خواهان بسته شدن مطلق آن هستند، اما پر واضح است که هر دو تفکر اشتباه بوده و ما باید در این زمینه میانهرو باشیم؛ برخی سعی میکنند با سخنرانیهای انحرافی و حرفهای بدون منطق به مردم القا کنند که عدهای در کشور خواهان بسته شدن مطلق فضای مجازی هستند، از این جهت خود را خواهان آزادی مطلق فضای مجازی جلوه میدهند؛ بدون شک این نوع سخنان برای جمعآوری رأی است و ما به این افراد میگوییم که مردم ما آزاد هستند و کسی مخالف آزادی آنها نیست، بلکه ما با وجود فساد و فحشا در فضای مجازی مخالفیم و از دولتمردان میخواهیم این فضا را مدیریت کنند تا راه برای مفسدان و دزدان باز نباشد.
وی با بیان این که دولتمردان باید فضای مجازی را مدیریت کنند، افزود: ما باید مراقب تهدیدهایی باشیم که جوانان، نوجوانان و خانواده ها را مورد هدف قرار داده است؛ مدیریت به آن معنا نیست که فضای مجازی بسته شود، بلکه بدان معنا است که جلوی فساد و فحشا در این فضا گرفته شود؛ آزادی به معنای آن نیست که همه دزدان، مفسدان و مزاحمان نوامیس مردم را آزاد بگذاریم تا در این فضا هر کاری که می خواهند انجام دهند؛ امروز بدیهی است که پلیس باید در فضای مجازی حضور داشته باشد تا جلوی دزدان و مزاحمان نوامیس مردم را بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری خاطرنشان کرد: داعش هم با حضور در فضای مجازی از سراسر دنیا یارگیری میکرد، با این حال آیا باید فضای مجازی را آزاد بگذاریم؟ این همت مدافعان حرم و بسیجیان ما بود که این گروهک تکفیری را نابود کردند و امروز در ۴۰ سالگی انقلاب، خروج آمریکا از سوریه را جشن میگیریم.
وی افزود: امروز دشمن نقشه جدیدی برای ما کشیده و این مشکلات اقتصادی هدف نیست، بلکه میخواهد با جنگ نرم و تغییر هویت فرهنگی مردم بر ما پیروز شود.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با تأکید بر اینکه امروز دشمن در پی تغییر هویت فرهنگی ملت ایران است، تصریح کرد: امروز فضای مجازی اسلحه دشمن و دلهای مردم سرزمینی است که دشمن می خواهد آن را فتح کند؛ دشمن در جنگ نرم حضور فیزیکی ندارد، اما از طریق نفوذیها به اهدافش میرسد؛ امروز باید بدانیم که اگر دل در گرو دشمن داریم سرباز دشمن شدهایم.
وی یارگیری در داخل کشور، ایجاد بیاعتمادی در مردم نسبت به مسؤولان و دروغ پردازی را از حربههای دشمن در فضای مجازی دانست و افزود: ما نباید هر شایعهای را که در فضای مجازی منتشر میشود بدون تحقیق قبول کرده و برای دیگران ارسال کنیم؛ به عنوان مثال باید بدانیم آن دشمنی که در هلند نشسته و برای کارگران هفت تپه دل میسوزاند دروغگو است و میخواهد در کشور اغتشاش ایجاد کند.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با بیان اینکه دولتمردان باید مسأله فیلترینگ را اعمال کنند تا فضای مجازی به معدن فحاشی و فحشا تبدیل نشود، گفت: امروز ما باید متخلق به اخلاق اسلامی باشیم و اجازه ندهیم جوانان با فحاشیها آبروی خود را مورد خدشه قرار دهند؛ روزانه صدها سایت مستهجن مسدود میشود تا جوانان پاکی که برای تحقیق و پژوهش به فضای مجازی پا میگذارند دچار انحراف نشوند؛ امروز فیلترشکنها و فضای مجازی باید مدیریت شوند تا دزدان و مفسدان نتوانند از طریق سایتها مستهجن و غیراخلاقی برای حریم خصوصی افراد مزاحمت ایجاد کنند.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه سالمسازی فضای مجازی را وظیفه دولت دانست و تأکید کرد: مطالبه خانوادههای ایرانی آن است که فضای مدیریت و سالمسازی شود، بر این اساس دولتمردان باید در این فضا سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهند تا بتوانند مدیریت لازم را بر این فضا داشته باشند.