به گزارش خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام و المسلمین دکتر" حمید شهریاری" دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی که در نشست گروه چشم انداز راهبردی "روسیه - جهان اسلام" که امروز (۱۱ دسامبر) در پایتخت مالزی، کوالالامپور با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی و مذهبی از بیش از ۳۰ کشور جهان برگزار شد، سخنرانی کرد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر شهریاری با بیان اینکه مایه افتخار است که در میان دانشمندان برجستهای باشم که در پیشبرد "همکاری در عصر چندقطبی در حال ظهور" مشارکت میکنند، گفت: از کمیته سازماندهی گروه چشم انداز راهبردی "روسیه - جهان اسلام"، رئیس جمهور تاتارستان "رستم مینیخانوف" و دکتر "فرید محمدشین" به دلیل تلاش های گسترده در سازماندهی این کنفرانس باشکوه و نیز از نخستوزیر مالزی "داتو انور ابراهیم" صمیمانه تشکر میکنم.
وی ادامه داد: شکلگیری نظم نوین جهانی، هژمونی تک قطبی ایالات متحده آمریکا را به چالش کشیده و امروز ما شاهد شکوفایی قدرتهای جدید منطقهای و جهانی هستیم که تغییرات شگرفی را نوید میدهد. این تغییرات شامل حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و محیط زیستی در سطح جهانی است و کشورهایی چون چین، روسیه، ایران، هند و دیگر بازیگران جهانی از جمله علل این تغییرات هستند.
زیادهخواهی آمریکا خاورمیانه را به آشوب کشیده است
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به هفت نکته کلیدی در مورد موضوع کنفرانس اشاره کرد و افزود: ا آمریکا با ابزارهای نظامی، اقتصادی و فرهنگی همچنان بر یکجانبهگرایی خود اصرار دارد و دلارهای زیادی برای سیطره در جهان خرج میکند و از طریق اهرمهای نیابتی چون دولتهای رژیم صهیونیستی، تایوان، اوکراین و برخی دیگر از دولتهای منطقه غرب آسیا سیاست خود را دنبال میکند و موانعی جدی برای گسترش ظلم، بیعدالتی و زیادهخواهی سهم جهانی طلب مینماید و از این رو شاهد هستیم که رژیم غاصب صهیونیستی تأسیسات زیربنایی سوریه را نابود و دانشمندان سوری را ترور میکند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری خاطرنشان کرد: ابزارهای دستیابی به صلح بینالمللی بعد از جنگ جهانی دوم ناکارآمدی خود را در جلوگیری از این جنایات به اثبات رسانده و تمامی عدالتخواهان عالم را ناامید ساخته است. از آن میان حق وتو در شورای امنیت برای زورمندان پیروز در این جنگ از بزرگترین این بیعدالتیهاست که به طور مستمر بر انباشتگی این ظلم تاریخی میافزاید و مانع دستیابی عملی جهان به آرامش و صلحی پایدار میشود. طوری که بیانیههای صادره از این سازمانها در مرحله سخن باقی مانده و به مرحله عمل نمیرسند. دنیای جدید باید راه عملی جدید با سازوکاری جدید برای حل معضلات جهانی بیابد که در آن عدالت اصل اولیه باشد نه منفعت. اگر عدالت بین المللی اصل برتر جهانی شود، آنگاه دستیابی به امنیت بینالمللی مقدور خواهد شد و هر یک از کشورها به منافع ملی نسبی خود نیز دست خواهند یافت؛ ولی اگر قرار باشد امنیت و منفعت با ابزاری ظالمانه بدست آید در نهایت همه ما آسیب خواهیم دید. بنابراین پیشنهاد ما تأسیس "شورای عدالت" به جای شورای امنیت کنونی است. در این راه کشورهای بریکس میتوانند سازوکارهای مناسبی برای تأسیس این شورای عدالت پیدا کنند.
وی با بیان این که بیعملی برخی از سران کشورهای اسلامی در مقابل جنایتکاران جنگی در یک سال اخیر و بدتر از آن ادامه همکاری آنان با رژیم غاصب و ظالم صهیونیستی مانعی جدی بر سر راه دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار است، بیان داشت: بدون عدالت، هیچ صلحی موجب آرامش دنیا نخواهد شد، بلکه ظالم را به ادامه راه خود تشویق خواهد کرد. دیروز غزه، بعد لبنان و اینک سوریه. آیا فردا نوبت کشوری دیگر نخواهد شد." فاعتبروا یا اولی الالباب."
دستیابی به صلح جهانی پیچیده شده است
دکتر شهریاری اظهار داشت: افزایش قدرت رقبای جهانی و منطقهای و تعدد آنها موجب شده که بازیگران صحنه جنگ و صلح جهانی افزایش یابند و این پدیده به نوبه خود عوامل تأثیرگذار در عدالت و صلح جهانی را پیچیدهتر کرده طوری که راهحلهای ساده، پاسخگوی مشکلات جاری جهان نیست. تأکید بر رعایت منافع ملی در مقابل منافع بینالمللی موجب خواهد شد که همکاری در راستای تخریب جهان باشد نه در راستای منافع مشترک جهانی.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از رشد قدرت اقتصادی چین و تأثیرات جهانی آن، تحولات در منطقه غرب آسیا از جمله تروریسم بینالمللی و ناکامی کشورهای شورای امنیت در برخورد با آنها و گاهی همراهی با آنها، حرکت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به سمت سیاست خارجی مستقل و ملیگرایانه، پایداری و مقاومت جمهوری اسلامی ایران و روسیه در برابر تحریمهای بیسابقه و همه جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا و بیاثر شدن نسبی این تحریمها، پیشرفتهای چشمگیر ایران در حوزه پهپادی و موشکی و عملیات وعده های صادق ا و 2 و موارد مشابه از سوی محور مقاومت، شکست ابهت ابرقدرتها در دریای سرخ از سوی کشوری محروم چون یمن، همکاری کشورهای بریکس در تولید قدرت جدید اقتصادی و پول واحد در برابر دلار و در نهایت ناکارآمدی ناتو در جنگ با روسیه در اوکراین به عنوان راهکارهایی برای دستیابی به دنیای چندقطبی نام برد.
وی با بیان این که در چنین شرایطی لازم است کشورهای همسو در نظم نوین جدید با برقراری روابط سودمند بین خودشان و ایجاد روابط اثربخش دوسویه و چندسویه همچون بریکس برای ایجاد اتحادیههای جدید و توسعه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی تلاش کنند، تصریح کرد: در این بین کشورهای اسلامی میتوانند با اتحاد و انسجام و هوشمندی بیشتر میان یکدیگر با تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی با حمایت امت واحده اسلامی و تلاش برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی به عنوان یک ابرگروه منطقهای منسجم سهم خود را در نظم نوین جهانی ایفا کند. اخلاق اسلامی را به جهان معرفی کنند تا تصویر مثبتی از اسلام به جهان ساخته شود و از اسلام هراسی پیشگیری کند. اسلام هراسی یک پروژه غربی-عبری است تا جهان به جای توجه به ظلم استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی به یک نقاب دروغین منعطف شود.
سربازگیری دشمن از کشورهای مسلمان علیه مسلمانان
حجت الاسلام و المسلمین دکتر شهریاری با بیان این که جنگ شناختی به معنای سربازگیری دشمن از کشورهای مسلمان علیه مسلمانان است، یادآور شد: دشمنان میخواهند جوان مسلمان سرباز دشمن شود تا خود هزینه جنگ را نپردازند. این پروژه در صورتی موفق خواهد شد که ارزشهای غربی جای ارزشهای اسلامی را بگیرد یا چنان با آن ممزوج شود که قدرت تشخیص یکی از دیگری برای نسل جوان دشوار گردد. ابزار این تبدل ارزش، رسانهها و شبکههای اجتماعی هستند تنها نفوس هوشمند میتواند در این جنگ نرم میداندار باشند. همه باید سواد رسانهای خود را افزایش دهیم تا در برابر این خطر بسیار عظیم مقاوم باشیم و سپس با استفاده از دانش اسلامی تلاش کنیم تا نور حقیقت را آشکار سازیم. و به قول علی بن موسی الرضا علیه السلام اگر مردمان محاسن کلام ما را بشناسند از ما تبعیت خواهند کرد.